Jammerlijk einde voor Small Demons

Ik las net het nieuws dat Small Demons over een poosje op zal houden te bestaan en dat de grote kracht achter de site, Richard Nash, over zal stappen naar Byliner, een digital subscription service die momenteel zo’n 30,000 verhalen ter beschikking stelt. Small demons was zo interessant omdat het de plaatsen, mensen, muziek, acteurs en in het algemeen alle interessante zaken in een boek indexeerde en openbaarde aan de geïnteresseerde lezer. Op deze manier kon je op basis van een bepaalde interesse (zeg: Elvis Presley) zien in welke boeken hij voorkwam.

Small Demons hield een grote belofte in zich van een dienst die een meerwaarde wist te halen uit de digitalisering van boeken, maar kon die belofte uiteindelijk niet waarmaken. Als je naar de site kijkt, zie je meteen de belangrijkste les die dit verscheiden ons leert: hoe belangrijk een goede interaction designer is voor dit soort diensten, want de site is lastig navigeerbaar en mist de nodige uitstraling. En helaas slaagde de dienst er niet in een koper te vinden die wilde investeren in een verdere ontwikkeling.

Het blijft echter een goed idee en ik hoop dat er mensen zijn die het zullen oppikken om het verder te ontwikkelen.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s