Amazon Cloud drive een stap vooruit

OK, nog een keer Amazon. Ik heb al eerder kort opgemerkt dat een van de vernieuwingen die Amazon doorvoerde om Apple naar de kroon te steken de integratie van de Kindle Library met de Cloud Drive is. Dit betekent in de praktijk dat de gebruiker die beide diensten gebruikt nu een gratis opslag van 10 G krijgt, wat ruim meer is dan bijvoorbeeld Dropbox (2G) of Microsoft OneDrive (7G). (De vergelijking met Apple’s iCloud gaat niet echt op, omdat deze dienst meer diensten zoals mail synchroniseert.)

Het geheel functioneert als Dropbox – waar de meeste mensen wel mee bekend zijn. Amazon heeft apps voor alle platforms beschikbaar die zich eenvoudig laten installeren. Groot voordeel: alle documenten die naar je Kindle Library gestuurd zijn, staan nu in een aparte map genaamd My-sent-to-Kindle-Docs (andersom werkt helaas niet, dus je kunt geen documenten naar je Kindle sturen door ze in de Kindle map te zetten).

Nu kun je alle documenten centraal beheren – het is overigens helaas wel zo dat alle Word documenten in de Sent-to-Kindle-map in de Kindle App geopend worden en niet in Word. Een PDF kan wel gewoon als PDF worden gelezen. Dat geldt overigens ook voor de bestanden die je in de browser versie opent. De belofte dat alle documenten in het native format bewaard worden komt dus niet helemaal uit, maar wellicht dat hier verbetering in komt.

Als een manier om je documenten actief te beheren laat het nog wel wat te wensen over (je kunt ook niet in offline stand werken, wat vooral mobiel nadelen heeft gezien de benodigde bandbreedte). De meerwaarde voor de Kindle Library maakt het (voor mij) dan weer helemaal goed. Amazon heeft nog wel behoorlijk wat werk te verzetten om de gebruiksvriendelijkheid van Apple (of zelfs Google, in dit geval) te benaderen.

Het geeft in elk geval aan dat Amazon snapt dat de strijd om de consument gewonnen gaat worden door het platform dat de meeste waarde toevoegt voor de consument en dat elke dienst die de concurrentie heeft op z’n minst geëvenaard moet worden. wat betreft de integratie met muziek en andere media ligt Apple nog ver voor, in elk geval.

 

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s