Tempeliers

Vlak voor het einde van het jaar las ik de laatste bladzijde van The Templars van Dan Jones. Ik had het me aangeschaft omdat ik al sinds het lezen van De slinger van Foucault geboeid ben door de tempeliers en omdat de recensies schreeuwend goed waren. Mij werd een boek beloofd dat leest als een roman, een boek dat het verhaal van deze mysterieuze orde vertelt zonder poespas of mystiek gewauwel.

In dat geval, vooruit dan maar.

Ik heb heel veel boeken over de tempeliers gelezen, zowel serieuze als die van het ‘de tempeliers bestaan nog steeds en bewaken de heilige graal’ soort (denk Holy Blood, Holy Grail, het boek dat Dan Brown plagieerde om De DaVinci Code te schrijven, al bepaalde een rechter later dat dit niet erg was), een subgenre dat ik hoe dan ook erg vermakelijk vind.

En jawel, het is een fijn boek dat leest als een roman. Een behoorlijk gewelddadige roman, weliswaar, aangezien de Orde der Tempeliers voornamelijk ergens in het Verre Oosten tegen heidenen aan het vechten was. Informatief ook, zeker. Tempo, voldoende. Diepgang, helaas wat minder. Niettemin, als een algemeen en inleidend overzicht zeker de moeite waard.

NOTE: En op dit moment in de Amazon.com Kindle store te koop voor $2,16.

  1. Een reactie plaatsen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s